O RESTAURACÍCH

MÍSTO, KDE SE RODÍ PRAVÉ UMĚNÍ GASTRONOMIE

Koncept restaurací sítě KOBE RESTAURANTS vychází ze zachování vysoké kvality a jednotnosti gastronomického umění i při větším množství provozoven. KOBE RESTAURANTS – to je designové prostředí, dokonalý servis, jedinečný cit pro detail a výborné menu, ve kterém najdete výjimečnou nabídku mas, včetně exkluzivního masa Kobe, které znalci považují za nejkvalitnější hovězí na světě. Pochutnáte si zde na kvalitním sushi, rybách a nudlových specialitách, salátech, polévkách a výtečných dezertech a nově můžete navštívit i provozovnu s italskou kuchyní nebo bistro. Ti nejlepší kuchaři a profesionálně vyškolený personál se postará o to, aby se z Vaší návštěvy stal nezapomenutelný gastronomický zážitek. Restaurace sítě KOBE RESTAURANTS mají vážené jméno nejen na českém gastronomickém nebi.

O šéfkuchaři

Jaroslav Křenek - šéfkuchař restaurací KOBE RESTAURANTS

Jaroslav Křenek je šéfem kuchařského týmu restaurací KOBE RESTAURANTS již šestým rokem. Jaroslav se podílel na přípravě menu a otevření první restaurace KOBE na Václavském nám., od té doby má za sebou přípravu a otevření dalších restaurací KOBE, a to v OC Chodov, a na pražském Andělu, SUSHI NOODLES v OC Olympia Brno a v OC Metropole Zličín v Praze, Bistro SUSHI NOODLES na Chodově v The Park, PIZZA FRANCESCO v OC Metropole Zličín a nově i KOBE v Bratislavě.

Jako kuchař pracuje již 20 let. Nejvíce zkušeností nasbíral v restaurantu Le Bistrot de Marlene a působil v řadě dalších francouzských restaurací. Jako zlomové kariérní okamžiky uvádí právě možnost spolupráce s francouzskými šéfkuchaři při otevírání pražských restaurací a samozřejmě možnost stát u zrodu značky KOBE RESTAURANTS na českém gastronomickém trhu. Kromě přípravy celé řady novinek a sezónních menu je jeho každodenním cílem hledání dodavatelů a surovin té nejvyšší kvality, aby zajistil gastronomické zážitky té nejvyšší kvality i pro své hosty.

O MASE KOBE

„ČERVENÉ ZLATO“ Z DALEKÉHO JAPONSKA

Čas od času dostane člověk chuť na něco netradičního, na něco, co si nedává každý den, ba ani každý měsíc. Jednoduše jeho chutě posedne volání dálek. Konkrétně to může být právě touha ochutnat něco japonského.

O japonském jídle se všeobecně ví, že je zdravé, plné vitamínů a dalších, pro člověka, příznivých látek, není kalorické, využívá spoustu zeleniny a darů moře. A k tomu všemu ještě vždycky velmi dobře vypadá. Po vyjmenování všech těchto „tradičních“ vlastností si asi většina lidí vybaví japonský národní pokrm, a v dnešní době již celosvětově známé, sushi. Jenže, co když Vaše chutě prahnou ještě po něčem jiném a ne tak světově známém? Co když máte chuť na něco masitého? Jenže do Japonska je to dlouhá cesta. 

Naštěstí v České republice a dokonce i na Slovensku najdete naše restaurace patřící do sítě KOBE RESTAURANTS, kde se připravují pokrmy z toho nejluxusnějšího druhu masa, které se na světě vyskytuje – z masa Kobe. 

Japonsko, jeho kultura a přístup k okolnímu světu je poměrně odlišný a jiný, než na co je běžný Evropan zvyklý. Proto se není čemu divit, že mají Japonci svůj specifický přístup i ke zvířatům z plemene Wagyu, které je chováno právě kvůli svému jedinečnému masu Kobe. První zmínky o chovu pocházejí již od roku 1870, kdy se ve městě Kobe otevřel námořní přístav. To způsobilo, že se i zahraniční návštěvníci začali seznamovat s jeho jedinečnou chutí a netrvalo to dlouho, kdy se sláva a mýtus o tomto jedinečném mase rozšířil i do jiných koutů světa. 

Chov plemene Wagyu se dá přirovnat k chovu těch nejlepších závodních koní, a možná i ti by za nimi značně pokulhávali. Chov je výjimečný nejenom díky pečlivému dohledu nad potravou, kterou zvířata dostávají, ale zejména díky pravidelnému kartáčování, masážím jejich těla, zvířata popíjejí i pivo a japonské saké, což má příznivý dopad na funkci jejich trávícího ústrojí. Aby byla zvířata maximálně spokojená, bez stresu a měla dobrou náladu, tak jim chovatelé pouští dokonce relaxační hudbu. Nadstandardní péče má následný vliv na chuť a strukturu masa. Pro něj je typické silné mramorování tukovými nitkami, čímž je Kobe maso na první pohled dobře rozeznatelné od jiných typů mas. 

Punc exkluzivity přilákal i takové hvězdy jako je například Tom Cruise či Steven Spielberg. Na druhou stranu, všechny tyto faktory šroubují cenu za kilogram Kobe masa do obrovských výšin. Proto je asi pro většinu lidí v naší krajině jednodušší zajít si do restaurace, kde si mohou vybrat z několika odborně připravených specialit z tohoto „červeného zlata“. A pokud by přeci jenom dávali přednost japonské klasice, je pro ně připraveno menu v podobě tradiční a moderní úpravy sushi či různé speciality z mořských ryb. Kdy i zde je dodržována japonská tradice při používání výhradně čerstvých surovin a přípravy pokrmu až na základě objednávky hosta.