Obsah:

CZ - česky    EN - anglicky

Restaurace KOBE

Výjimečné prostředí, dokonalý servis, jedinečný cit pro detail.
Místo, kde se rodí pravé umění gastronomie

Srdečně si Vás dovolujeme pozvat do restaurací Kobe, kde se ti nejlepší kuchaři a profesionálně vyškolený personál postará o to, aby se z Vaší návštěvy stal nezapomenutelný zážitek.


Z JAKÝCH MAS PRO VÁS PŘIPRAVUJEME:

HOVĚZÍ MASA ZE ČTYŘ VÝJIMEČNÝCH CHOVŮ:

Kobe beef

Černý krátkosrstý skot známého japonského plemene Wagyu. Pěstování tohoto věhlasného skotu je dle tradice věnována neobyčejná pozornost – býci jsou masírováni a napájeni pivem či saké. Tento původní japonský způsob chovu dobytka je známý již od roku 1830. Maso z plemene Wagyu představuje skutečně exkluzivní gurmánský zážitek. Z charakteristik zdůrazněme především unikátní mramorování, které masu propůjčuje křehkost, šťavnatost a chuť, která nemá mezi konkurencí obdoby. Pravé Kobe maso se nesmí z Japonska vyvážet. Z tohoto důvodu se především v USA, ale i jinde ve světe, pěstují „Kobe style beef“ z dobytčat křížených plemenem Wagyu a americkým plemenem Angus. Americký „Kobe styl“ se od pravého japonského Kobe téměř neliší a díky tomu se může pochlubit stejně delikátními vlastnostmi.

Aberdeen Angus, Jižní Amerika

Je moderní masné plemeno, které vyniká dobrou plodností matek a snadnými porody. Jedním z charakteristických znaků plemene je kromě bezrohosti i celoplošné černé, případně červené zbarvení. Maso z jatečních zvířat se vyznačuje vysokým mramorováním, křehkostí, šťavnatostí a specifi ckou chutí.

Charolais, bílý chov masného skotu ČR

Toto plemeno nepotkáte běžně ve stáji, celý život tráví na pastivnách. Krávy se nedojí, kojí svá mláďata déle než půl roku. Vzhledem k tomu, že později dospívají nestačí se v jejich těle ukládat tuk. Maso z tohoto českého chovu je libovější a zdravější. Díky správnému ošetření a zrání je výjmečné na první pohled, stejně jako na první ochutnání.

Český Angus

První telata se v ČR narodila v roce 1992. Jde o exkluzivní maso vysoké kvality, které pochází z masného plemene skotu Aberdeen Angus. Chováno v ekologický čistém prostředí a bez používání průmyslových krmiv. Maso je pouze z mladých býků ve věku 16 až 20 měsíců. Důležitým procesem při zpracování je zrání, které je minimálně 10 dní při přesné teplotě a vlhkosti.

JEHNĚČÍ MASO:

Připravujeme z mladých kusů jehňat do 12 měsíců věku. Z českých chovů, horských luk a pastvin, kde spásají luční byliny, které se podílejí na kvalitě a chuti masa, které je i díky tomu lehce stravitelné. Maso je vždy čerstvé, nikdy mražené.

KUKUŘIČNÉ KUŘE:

Připravujeme z čerstvých kusů chovaných na francouzských farmách v oblasti PAYS de LOIRE převážně živené kukuřičnou směsí která způsobuje nažloutlou barvu a křehkost masa.


Sushi Noodles - zjistěte, jak může být sushi prospěšné i pro vás